Weekendmenu: Heerlijke herfststoofpot

herfststoofpotIngrediƫnten voor 4 personen

  • 800 gram rundvlees
  • 30 gram boter
  • 1,5 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 1 eetlepel (Olijf)olie
  • 2 winterpenen
  • 1 appel
  • 3 tomaten
  • 1 flesje (bok)bier
  • 1 prei
  • 2 theelepels honing
  • 1 theelepel appelstroop
  • 1 snufje peper
  • 1 takje tijm
  • 1 takje Rozemarijn
  • 1 snufje Kruidnagel

Voorbereiding

  • Snipper de ui in kleine stukjes, snij de paprika in reepjes, snij de appel en de wortel in plakjes en snij de prei in ringen.
  • Bak het vlees in een goed verhitte pan mooi bruin aan het beide zijden.
  • Op het moment dat het vlees mooi bruin is kan het ui en (geperste) knoflook mee worden gefruit.
  • Voeg nu langzaam de tomaten, de wortels, en de prei toe.
  • Blijf dit alles even rustig doorroeren en giet er daarna 1 flesje bier bij (het liefste bokbier).
  • Voeg daarna naar wens en smaak de kruiden toe + ongeveer 1 deciliter koud water.

Bereidingswijze

  • Laat het potje nu ongveer 1,25 tot 1,5 uur rustig doorstoven op een laag pitje.
  • Voeg na deze lange wachttijd de appel, de appelstroop en de honing toe.
  • Dit om die heerlijke herfstsmaak eraan te krijgen.
  • Laat dit alles nog een klein uur staan en smullen maar!