Sterke affiche voor 8ste editie ZOUTE GRAND PRIX

Knokke-Heist maakt zich op voor de achtste editie van de ZOUTE GRAND PRIX van 5 tot 8 oktober). Het prestigieuze classic car festival pakt ook nu weer uit met een sterke affiche en enkele exclusieve nieuwigheden. Opvallende aanwezige is bijvoorbeeld de Bugatti Chiron, een van de snelste en meest luxueuze sportwagens aller tijden. Behalve sportieve auto’s staan er ook sportieve vips aan de start, zoals zevenkampster Nafissatou Thiam en cyclolegende Sven Nys.

Zoute Grand Prix

5 topevenementen op 4 dagen

Vorig jaar trok de ZOUTE GRAND PRIX meer dan 200.000 bezoekers naar de mondaine badstad. Daarmee is het vandaag een van de populairste festivals van Europa voor oldtimers en droomwagens. Dit jaar staan er in Knokke-Heist opnieuw 5 evenementen op het programma: de ZOUTE TOP MARQUES exhibitie, de ZOUTE RALLY by Chubb, de ZOUTE SALE by Bonhams, het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE by Bank Degroof Petercam en de ZOUTE GT TOUR by EY. Die zullen het publiek 4 dagen lang onderdompelen in een droomwereld van automotive sport, luxe en lifestyle.

Enkele blikvangers:

  • De veiling voor het goede doel van een ultrazeldzame Mercedes-Maybach G650 Landaulet (er zijn er slechts 99 van gemaakt!) tijdens de ZOUTE SALE by Bonhams op vrijdagavond 6 oktober.
  • De Aston Martin DB4 GT Zagato en meer dan 200 andere uitzonderlijke classic cars zoals de Ferrari 250 GT 1959 en de Audi VW Front Cabrio 1934 in de ZOUTE RALLY by Chubb. De aankomst van de oldtimerrally op zaterdag is altijd een weergaloos kijkstuk! Dankzij de schitterende wagens én de vele bekende deelnemers. Dit jaar rijden onder andere olympisch en wereldkampioene zevenkamp Nafissatou Thiam, Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck én voormalig cyclocrosskampioen Sven Nys mee. Die laatste neemt deel met een BMW 507.
  • Op het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE by Bank Degroof Petercam op zaterdag 7 en zondag 8 oktober: de originele 1964 Aston Martin DB5 uit de James Bond klassieker ‘Goldfinger’, een historische racewagen van Alfa Romeo, de Giulia TZ2 (1967), en de Bugatti Chiron, een van de krachtigste, snelste en meest luxueuze sportwagens aller tijden.
  • De 33 Spider Cuneo (1971), een exclusief prototype dat met zijn strakke en zuivere lijnen de trend zette voor het autodesign in de jaren ‘70. Te zien in het Alfa Romeo paviljoen op de Zeedijk.
  • De ZOUTE TOP MARQUES exhibitie van donderdag tot zondag in de Kustlaan en op de Zeedijk, waar ‘s werelds meest prestigieuze automerken hun nieuwste modellen voorstellen zoals de nieuwe Audi RS4 (Belgische première), de vernieuwde Lexus CT 200H (Belgische première), de nieuwe circuit bolide van Lexus, de RC F GT3 Racing, en de opgefriste Bentley Continental GT. In het Jaguar-paviljoen kun je in avant-première de New Jaguar E-PACE gaan ontdekken.
  • De talrijke Lamborghini’s, McLaren’s, Ferrari’s en andere spectaculaire GT’s jonger dan 20 jaar tijdens de ZOUTE GT TOUR by EY op zondag 8 oktober.

Zoute Grand Prix

Nieuw: unieke mix van jong en oud op het elegantieconcours

Naast de Goldfinger-Aston Martin heeft het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE by Bank Degroof Petercam nog enkele primeurs. Zo staan de BMW 507 en de Mercedes 300SL – beide classics worden 60 jaar – in de spotlights en gaat er speciale aandacht naar de 70e verjaardag van Ferrari. Maar ook tal van moderne pareltjes van automechaniek zijn er te bewonderen. Een onnavolgbare zwarte Bugatti Chiron, een van de meest exclusieve supersportwagens ooit gemaakt, bijvoorbeeld. Het elegantieconcours vindt op zaterdag plaats van 12 tot 18 uur op de Approach Golf aan de Prins Filiplaan in Knokke-Heist. Op zondag is de selectie van meer dan 100 elegante pre- en post-war klassiekers van wereldklasse van 9.30 tot 15 uur te bewonderen op de Royal Zoute Golf Club in Het Zoute. Voor de eerste keer zullen de wagens hier niet alleen op Fairway 1, maar ook op Fairway 4 te bezichtigen zijn.

Nieuw is dat bezoekers aan de schoonheidswedstrijd op zondag de keuze hebben uit verschillende ticketformules: Silver (€ 40), Gold (€ 50: toegangsticket met coupe champagne in de Ruinart-corner; beperkt aantal tickets beschikbaar) en Platinum (€ 60: toegangsticket, coupe champagne in de Ruinart-corner & ZOUTE GRAND PRIX Magazine 2017). Op zaterdag zijn er enkel Silver-tickets beschikbaar (€ 35). Tickets kunnen online worden besteld via www.zoutegrandprix.be.

Met uitzondering van de ZOUTE SALE by Bonhams en het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE by Bank Degroof Petercam zijn alle evenementen die tijdens de ZOUTE GRAND PRIX in de straten van Knokke-Heist plaatsvinden vrij toegankelijk voor het publiek.

Wie met de wagen komt, wordt aangeraden te parkeren op de publieke parking Interparking Station – Duinenwater.

Zoute Grand Prix