Ovenschotel met witlof, ham en eieren

witloof ovenschotel

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 struikjes witlof
  • 4 gekookte aardappelen
  • 2 hardgekookte eieren
  • 100 g gekookte ham
  • klontje boter
  • 50 g versgeraspte oude kaas
  • 1 pak kookroom 2 dl
  • 8 takjes selderij, fijngehakt
  • paneermeel om te bestrooien
  • ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter

Bereidingswijze

  • Snijd de blaadjes witlof in de lengte in brede repen.
  • Snijd de aardappelen in plakjes.
  • Hak de eieren fijn.
  • Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witlof kort. Laat afkoelen.
  • Roer de kaas door de kookroom.
  • Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel.
  • Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de schaal.
  • Bestrooi met de fijngehakte selderij.
  • Verdeel er het witlof over en daarna de ham en de eieren.
  • Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal.
  • Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant lichtgekleurd is.