Exclusieve brillen geïnspireerd op iconisch creaties van Salvatore Ferragamo

Innovatie en traditie verenigen zich midden in een gewaagd en verbluffend spectrum: Ferragamo Eyewear presenteert ‘Rainbow’, een speciale eyewear introductie geïnspireerd door een van de meest beroemde creaties in het Ferragamo archief.

Het octrooi voor de originele, iconische Rainbow-schoen, met zijn hak van kurk bedekt met meerdere kleuren suède, dateert uit 1938. Deze schoen, innovatief in zowel materiaal als vorm, werd door Salvatore Ferragamo in een opvallende reeks kleuren ontworpen voor de Amerikaanse actrice Judy Garland. Hoewel het verre van de lineaire stijl van de jaren veertig was, werd de schoen snel een must-have, die Ferragamo’s buitengewone talent omvatte voor het combineren van kleur en modern design.

De nieuwe “Rainbow”-zonnebril is gebaseerd op grafisch design en extensieve productietechnieken en combineert een aviator-montuur met opvallende, speciale glazen in “tattoo”-stijl die een digitaal bedrukte, full-colour horizontaal design hebben.

Salvatore Ferragamo brillen

Het rijke kleurenpalet bevat vier variaties in gedurfde tinten, met verschillende motieven, die het ontwerp naar een hoger plan tillen. De versies Shiny Silver/Mint en Shiny Gold/Antique Rose hebben strepen aan de boven- en onderkant van de glazen, en de versies Shiny Silver/Azure en Shiny Gold/Petrol hebben alleen strepen aan de bovenkant. Op de glazen is van boven tot onder een speciale gradiënt-behandeling toegepast, waardoor ze aan de onderkant donker en aan de bovenkant licht zijn.

Met “Rainbow” schrijft Ferragamo Eyewear het volgende hoofdstuk in een uniek verhaal dat expertise, creativiteit en erfgoed combineert.

Vanaf nu verkrijgbaar in Salvatore Ferragamo boetieks en geselecteerde verkooppunten.

Salvatore Ferragamo brillen Salvatore Ferragamo brillen