Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

Gegratineerde kabeljauwfiletIngrediënten voor 4 personen voor gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst
  • 600 gr verse kabeljauwfilet of moten
  • 1 kop vers geraspte parmezaanse kaas
  • ½ t zeezout
  • 1 t tijm
  • 1 t paprikapoeder mild
  • zwarte peper uit de molen
  • vers gesnipperde platte peterselie
  • olijfolie

Voorbereiding
  • Verwarm de oven voor tot 200 graden C.
Bereidingswijze
  • Neem de moten kabeljauwfilet, elk zo 150 gr. per persoon, was ze en dep deze droog met keukenpapier.
  • Neem de bakplaat, of een ovenschaal en leg er aluminuimfolie in.
  • Mix de kruiden met de Parmezaanse kaas heel goed en leg dit op een diep bord.
  • Smeer de gewassen, droge, visfilets met een kwast in met een laagje olijfolie.
  • Haal ze door het kaas-kruidenmengsel, leg ze op de aluminiumfolie en zet dit in de voorverwarmde oven.
  • Bak de vis (hangt van de dikte van de filets af) gaar in ongeveer 12 à 15 minuten.
  • Die kaas-kruidenkorst is nu ook mooi gegratineerd.
  • Vooral niet te lang bakken want de vis moet van binnen mooi glazig blijven zodat de filets niet te droog worden.
Serveertips
  • Het ziet er niet alleen mooi uit op een bord, maar het is ook erg lekker.
  • Nu weten visliefhebbers hoe je heel makkelijk en snel een heerlijk stuk vis kunt serveren.
  • Lekker met worteltjes, peultjes, sugarsnaps (of een combi). tomatensalades, gebakken (kriel)aardappels of romige Italiaanse aardappelpuree.
  • Smullen maar!