Romige ovenschotel van witlof met champignons, ham en kaas

Romige ovenschotelIngrediƫnten voor 4 personen

  • 6 struikjes witlof
  • zout, peper
  • 250 gram champignons
  • 1 middelgrote ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gram belegen geraspte kaas
  • 200 gram gekookte achterham in kleine reepjes
  • 2 eidooiers
  • 50 ml slagroom of melk
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 1 pakje boursin (150 gram)

Voorbereiding

  • Maak de witlof schoon en snij de struiken overlangs doormidden.
  • Kook de witlof in water met zout beetgaar. Goed laten uitlekken in een vergiet.
  • Witlof met het snijvlak naar beneden in de ovenschaal leggen.
  • Ondertussen aardappelen gaar koken met zout. Stamp de aardappelen fijn met de boursin.
  • Champignons schoonmaken, in plakjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Olie verhitten in koekenpan. Ui hierin glazig bakken. Champignons toevoegen en even meebakken.
  • 50 gram kaas en alle ham erdoor roeren. Massa wat laten afkoelen.
  • Eidooiers met slagroom of melk los kloppen en door de champignonmassa roeren.

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Champignon-ham-kaasmassa over de witlofstruikjes verdelen.
  • Aardappelpuree met boursin hierover uitstrijken.
  • Bestrooien met de rest van de kaas.
  • In het midden van de oven van de op 200 graden voorverwarmde oven
  • +/- 30 minuten bakken tot de ovenschotel goudbruin is.