Heerlijke hutsepot op een winterse dag

Hutsepot

Ingrediƫnten voor 4 personen voor hutsepot
  • 1 varkensham, in stukken
  • 200 g spieringkoteletten, in stukken
  • 4 varkensworsten, in stukken
  • 4 plakken spek
  • 4 aardappelen, geschild
  • 2 uien, gehalveerd
  • 2 prei, grof gehakt
  • 1 stengel selder, in stukken
  • 400 g spruiten
  • 1 savooikool, grof gehakt
  • 6 wortelen, in stukken
  • 4 rapen, grof gehakt
  • 1 kruidenbuiltje, tijm en laurier
  • peper en zout

Bereidingswijze
  • Vul een stoofpot met water en breng aan de kook. Leg er het kruidenbuiltje, de ui en de selder in en kruid met peper en zout.
  • Leg het varkens hammetje en het spek in de bouillon en laat 1,5 uur koken op een laag vuur. Schep regelmatig het schuim weg.
  • Haal het kruidentuiltje, de selder en de ui uit de bouillon. Voeg er de koteletten en de worsten aan toe en laat 10 minuten sudderen.
  • Doe er de wortelen, de spruiten en de rapen bij en laat opnieuw 10 minuten zachtjes koken. Doe er dan de aardappelen, de prei en de savooikool bij en laat nog een keer 10 minuten pruttelen.
  • Kruid naar smaak af met peper en zout en verdeel de hutsepot over de borden.