Kerstmarkten en schaatspistes aan de kust

Pure gezelligheid troef op de kerstmarkten aan de Kust. Met de sprookjesactige verlichting, de kerstige muziek, de geur van zoet en zout,… Vaak vind je er ook een ijspiste en animatie. Zowat overal aan de Kust vind je een kerstmarkt terug.

schaatsen kerstmarkt kust

Hieronder lijsten we al even voor je op waar en wanneer je er eentje vindt:

DE PANNE

Kerstmarkt met optredens, animatie en overdekte ijspiste
16 december 2017 – 7 januari 2018

Op de kerstmarkt van De Panne staat gezelligheid centraal: een feeërieke kerstverlichting, mooie versierde kerstchalets en elke dag een spettrend optreden of leuke animatie. Maar… een kerstmarkt zonder ijspiste? Niet in De Panne! Ga er zeker eens langs met de hele familie.

KOKSIJDE-OOSTDUINKERKE

Kerstmarkt met ijsbaan
16 december 2017 – 7 januari 2018

In Koksijde schaats je in de kerstmarkt. Een klassieker maar wel eentje die altijd even leuk is voor jong en oud; de ijsbaan voor het gemeentehuis van Koksijde. het schaatsplezier wissel je af met de pure gezelligheid van de sfeervolle smulhuisjes langs de piste.

‘t Bos van Commerce
23 december 2017 – 7 januari 2018

Een echt kerstbos op het strand van Oostduinkerke-Bad. De gezellige boshut en dagelijkse animatie zorgen voor een zeer speciale kerstsfeer.

NIEUWPOORT

Vrolijk Nieuwpoort
22 december 2017 – 6 januari 2018

In Nieuwpoort heeft de Kerstman zijn buitenverblijf. Op het Marktplein ontdek je een magisch kerstlandschap. Kom verdwalen in het kerstbos,  bezoek het huis van de Kerstman, rij mee op de kersttrein en laat je gaan op de schaatspiste of authentieke carroussel. Elke dag is er animatie, live-optreden en een prachtige sterrenprojectie op de Stadshalle.

MIDDELKERKE-WESTENDE

Westende klinkt!
16 december 2017

In Westende-dorp is het gezelligheid ten top op zaterdag 16 december. Verschillende eet- en drinkchaletsbrengen de markt in een sfeervolle kerststemming. De lokale handelaars verkopen mooie kerstgeschenken en een DJ zorgt voor een muzikale noot.

Eisbar
22 december 2017 – 7 januari 2018

Kerstplezier op het marktplein van Middelkerke. De grote attractie is de ijsschaatspiste voor jong en oud. Er zijn ook verschillende chalets waar je heerlijk lekkers kan vinden. Kom naar één van de thema-avonden en geneit van de vele animatie.

OOSTENDE

Winter in het Park
1 december 2017 – 7 januari

De magie van de eindejaarsperiode proef je in het Leopoldpark in Oostende. Je ontdekt er de gloednieuwe Kerstmarkt van de Stad aan Zee. Elke dag zijn er nieuwe acties en magische momenten. En er valt heel wat te beleven: schaatsen op de vijver, genieten in de kerschalets, animatie en acts en de feeërieke verlichting in het park.

Christmas Village
21 december 2017 – 1 januari 2018

Het Vissersplein baadt in kerstsfeer dankzij de gezellige kerstmarkt die je er vindt. Geniet van een heerlijke glühwein of jenever, maar ook van de kerstanimatie en aangepaste muziekprogramma. De kerstmarkt wordt omarmd door maar lietst 150 verlichte kerstbomen en de gezellige chalets zorgen voor heel wat lekkers.

 

BREDENE

Winterduinen
14 december 2017 – 7 januari 2018

De eerste kerstmarkt en ijspiste van Bredene vindt je op het Duinenplein terug. De overdekte ijspiste met zijn authentieke en unieke Almhut en kleine kerstchalets zorgen voor pure kerstgezelligheid.

DE HAAN-WENDUINE

Kerstmarkt in het Park
26 december 2017 – 30 december 2017

De Potinière vormt het decor van een gezellige kerstmarkt. Geniet er van de sfeer en kerstgezelligheid.

Kerstmarkt met ijspiste
15 december 2017 – 7 januari 2018

Schaatsplezier verzekerd op de ijspiste in De Haan. Geniet na, voor of tijdens het schaatsen van de gezellige kerstmarkt.

‘t Wenduins Kerstdorpje
26 december 2017 – 28 december 2017

Een sfeervolle kerstmarkt in openlucht met drank en eetstandjes zorgt voor de gezellige kerstsfeer waar je zo van kan genieten tijdens eindejaar. Je vindt er ook brocante en antiek, cadeautjes, hebbedingen, artisanale en streekproducten.

De Kerstbar
15 december 2017 – 7 januari 2018

De kerstperiode trotseren met tal van leuke activiteiten doe je op de Kerstbar van De Haan.

BLANKENBERGE

Winterhappening en ijspiste
16 december 2017 – 7 januari 2018

Voor de winterse kerstgezelligheid is de Winterhappening met ijspiste in Blankenberge een aanrader. Geniet van de ijspiste, kerstkraampjes en heerlijke glühwein. 

ZEEBRUGGE-LISSEWEGE

Kerstmarkt
9 december 2017

Op de markt van Lissewege geniet je van de gezellige kerstmarkt.

KNOKKE-HEIST

IJspiste met kerstmarkt
1 december 2017 – 7 januari 2018

De grote ijspiste in Knokke-Heist is weer een echte place to be tijdens de eindejaarsperiode. De gezellige ijspiste is overdekt en je vindt er ook lekkere hapjes, drankjes en kermis om jong en oud te entertainen.

BRUGGE

Kerstmarkt pet ijspiste
24 november 2017 – 2 januari 2018

De kerstmarkt van Brugge situeert zich op een prachtige locatie in het knusse centrum van Brugge, een van de mooiste steden van Europa, met haar smalle steegjes en middeleeuwse gebouwen. Dankzij de kerstmarkt is de intieme binnenstad nog eens extra magisch wanneer de gezellige kerstsfeer met duizenden lampjes, dennengeur, warme wafels en glühwein de toon zetten.

 SLUIS

Schaatsen op de markt
16 december 2017 – 7 januari 2018

Gezellig rondjes toeren op de schaatsen. U kunt dit doen met uw eigen schaatsen maar huurschaatsen zijn aanwezig, een ticket is €5,00 en is inclusief de huur van schaatsen.