Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges

limoen risotto
Ingrediƫnten
  • 1 dl olijf olie
  • 1 gesnipperd uitje
  • 350 gr risotto rijst (carnoroli)
  • 2 dl witte wijn
  • 1 limoen sap & rasp
  • 0,75 L kippen bouillon
  • 50 gr creme fraiche
  • 200 gr verse tonijn in blokjes
  • 20 gr gehakte peterselie
  • 8 groene asperges
Bereidingswijze
  • Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin het uitje.
  • Voeg de rijst en een snuf zout toe.
  • Goed roeren met een platte spatel.
  • Afblussen met de wijn.
  • De wijn laten verdampen onder tussen blijven roeren.
  • Op een matig vuur de bouillon met een soeplepel te gelijk toevoegen.
  • Als de rijst de bouillon heeft opgenomen de volgende lepel toevoegen.
  • De rijst is na ca. 20 minuten gaar (al dente).
  • Haal de pan van het vuur, voeg de tonijn, limoen en creme fraiche toe.
  • De tonijn gaart door de warmte van de risotto.
  • De asperges schillen en 2 cm van de onderkant eraf snijden.
  • Even kort grillen en met zout en olijfolie bestrooien.
  • 5 min in een voorverwarmde oven zetten.