Een heerlijke pastasalade met pesto

pastasalade_met_pesto
 
Ingrediƫnten 4 personen
  • 4 ons pasta (bijvoorbeeld wokkels of penne)
  • 3 ons kipfilet
  • kipkruiden
  • 6 pruimtomaten
  • bakje pijnboompitten
  • half potje groene pesto
  • stuk parmezaanse kaas
  • zak gesneden ijsbergsla of een halve krop

Voorbereiding
  • Ontvel de tomaten en snij in kleine blokjes
  • Schaaf de parmezaanse kaas in snippers
  • Rooster de pijnboompitten
  • Snij zo nodig de sla in stukken van ca 3 bij 3 cm
Bereidingswijze
  • Bak de kipfilets met wat kipkruiden, laat hem afkoelen en snijdt aan stukjes
  • Kook de pasta in water met wat zout, giet af en spoel koud
  • Meng de pasta met de kipfilet, tomaatblokjes en een flinke klodder pesto
  • Voeg vlak voor het serveren de parmezaanse kaassnippers, geroosterde pijnboompitten en ijsbergsla toe zodat dit knapperig en vers blijft
Serveertip
  • Lekker met vers afgebakken stokbrood. Of op een buffet